Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2017 11:48 - Песи понеделник
Автор: min16 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2020 14:38


Песи понеделник и Сириус

За да не боледуват кучетата от бяс се прави виси куче или тричане. За да не се разбснее кучето на небето и да загине всички живо на Земята. Описаното от обичая движение на небесното куче означава необичайно завъртане на планетата, при което оста на въртене сочи Сириус. Стара халдейска легенда съхранена в България. Това което на един от героите на Платон са му разяснявали египетските жреци и той не е бил съвсем наясно, тук в нашия обичай е запаметено съвсем конкретно.Властите направиха всичко възможно да унищожат обичай на много хиляди години от преди писаната чонешка история.
Преди писаната човешка история.така са се записвали съдбоносните събития.....


                          image
Обичаят показва изгряване на Сириус (кучешката звезда) завъртане на небето и връщане нс Сириус на там дето е изгрял.
Повдигането и падането на небесното куче (Canis Mayor), както е по варианта ВИСИ КУЧЕ,  показва необичайното движение на земната ос . Сириус изгрява на небето, звездното небе се завърта - както е показано завъртането при  ТРИЧАНЕ, след което Сириус залязва на същото място от което току-що е изгрял.
Завъртането на небето е от гледна точка на земния наблюдател. Всъщност това е кандилкането на Земята - не по правилата (или по-точно не по познатите ни закони).

Сириус като Поларис
Завъртането на небето с център Сириус не е нищо друго освен древното движение на земната ос сочеща,  Сириус, който в един момент е бил Полярната звезда на небето.. А това е и обяснителната схема, защо за египтяните изгревът на Сириус е бил толкова важен. разливът на Нил е твърде примитивна схема за обяснение на ролята на Сириус.

Дали става дума засамо за промяна на земната ос или завъртането с център Сириус е ВТОРА ОС НА ВЪРТЕНЕ НА ПЛАНЕТАТА, при едновриминно движение по старата ос на въртене - това е отделен въпрос... по- скоро не!

От къде изгрявало Кучето?

Обичаят подсказва, че Сириус и Кучето са изгрявали от вода, а точката на наблюдантеля е била бряг на море, след което Кучето прави завъртане на небето и е залязло на морския хоризинт. Дали това е нашето Черномор
ско крайбрежие? Възможно е. ....





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: min16
Категория: Лични дневници
Прочетен: 68309
Постинги: 45
Коментари: 37
Гласове: 144
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930